K jakému uživateli se hodí Linux?

Toto je můj první blok, tak prosím omluvte určité nedokonalosti. Přemýšlel jsem o tom k jakému typů uživatelů počítače se Linux hodí. Je to trochu složitější takže si pojďme nejdříve zkusit roztřídit uživatele podle ochoty rozumět systému.

První skupina jsou uživatelé, kteří chtějí na počítači dělat svoji práci, systému nerozumí a nechtějí rozumět, na správu systému mají svého člověka.
Druhá skupina je asi bohužel nejrozšířenější, jde o lidi, kteří by si rádi vše dělali sami, ale cestou nefunguje, tak spustím tento úklidový a rovnací prográmek, opravil? ne. tak zkusím jiný. S tímhle přístupem se často dostávají do problémů.
Třetí skupina jsou uživatelé kteří chtějí systému porozumět, problémy a chyby se snaží řešit cíleně.
Na základě tohoto rozdělení považuji Linux za vhodný pro uživatele první a třetí skupiny. Pro první skupinu má velkou přednost ve stabilitě systému, servisní zásah je požadován více méně jenom při přechodu na novou verzi nebo při změně hardware. Druhá skupina se bude lépe cítit na Windows, kde nalezne širou nabídku automatických programů pro úklid a údržbu. Ale musí být obezřetná, mnoho těchto programů je z kategorie zničím ti systém, raději se poradit ze zkušenějším. Třetí skupina se v Linuxu cítí jako ryba ve vodě. Systém má snadnou propustnost do hloubky.